Find the best solution for your refurbishment case with MIGUA

Herstel van schade aan gebouwen of energetische renovatie - Renovatie, modernisering of verbouwing behoren tot de uitdagingen voor planners, architecten en aannemers.

MIGUA biedt niet alleen een breed scala aan producten voor allerlei soorten gebouwen, maar ondersteunt u ook met expertteams die tientallen jaren ervaring op het gebied van economische en duurzame renovatie hebben. Speciale clipconstructies voor een eenvoudige en snelle montage of geavanceerde systemen voor latere installatie - we hebben altijd de juiste oplossing voor u.

Met volledige service op aanvraag, beginnend bij het opmeten van de locatie tot en met de volledige installatie.Renovatie zonder het verwijderen van de vloerstructuur

U hebt een gedeelte van het gebouw waar de vloerconstructie (dekvloer, steen, vloerbedekking) niet mag worden verwijderd en de renovatie naar mogelijkheid moet worden uitgevoerd zonder bouwwerkzaamheden en door het behoud van de bestaande structuren?

MIGUA biedt voor dit doel verschillende oplossingen. In dit verband maken we onderscheid tussen dilatatievoegprofielen voor gebieden met normale voetgangersbelasting of, bijvoorbeeld, ziekenbedden (FN) of gebieden met zware belasting door pallettrucks en vorkheftrucks (FSN).

In beide gevallen zijn MIGUA-dilatatievoegprofielen zo geconstrueerd dat het mogelijk is om het profiel in de voeg te voegen zonder verdere schade aan de aangrenzende vloer tem aken, als de verbindingsvoeg recht is. Het is belangrijk om de beweging van de voeg (totale beweging in alle drie de richtingen) en de verwachte belasting te kennen bij het kiezen van het juiste profiel. Nadien worden de profielen met penverbindingen bevestigd aan de aangrenzende omgeving voor de belastingoverdracht. We bieden op verzoek ook de vereiste gevormde onderdelen (afsluitingen en snijpunten).

Met betrekking tot de profielen voor normale belastingen, biedt MIGUA verschillende varianten, die direct kunnen worden aangesloten aan de aangrenzende vloerbedekking zoals PVC, linoleum of rubber, maar ook vloerbedekking, tot aan de flexibele invoeging van het profiel. Voor de best mogelijke functionele, maar ook visueel interessante oplossing.

Voor hoge hygiënische eisen, bijvoorbeeld in keukens en ziekenhuizen, hebben we speciale bewegingsinzetstukken ontwikkeld. De constructie van deze profielen is in de eerste plaats geoptimaliseerd met betrekking tot de lage installatiehoogte en gemakkelijke traverseerbaarheid.
Wenst u meer informatie of gedetailleerd advies? Ons bekwaam verkoopteam staat tot uw beschikking.

Renovatie met een nieuwe vloerconstructie

Heeft u een structureel onderdeel waarvoor de vloerconstructie (of het nu een dekvloer, steen, vloerbedekking, asfalt, coating of afdichting is) moet worden gerenoveerd, wat betekent dat de volledige installatiehoogte van de vloer is verwijderd?

In dit geval is de eerste beslissing of u een waterdicht profiel nodig heeft dat op de aangrenzende oppervlakafdichting moet worden aangesloten. In parkeergarages, keukens of zwembaden is dit verplicht.

Als er geen vereisten zijn voor waterdichtheid, zijn de MIGUA standaardprofielen of zware lastprofielen een optie voor u. De profielen worden normaal gesproken met pluggen vastgemaakt aan de dragende structuur/de vloerplaat en zijn aangepast aan de hoogte van de vloerconstructie.

Voor de dimensionering van de profielsystemen is informatie over de bestaande voegbreedte, de voegbeweging (+/- in alle drie de richtingen) en de verwachte belasting vereist.

Voor lage belastingen kan een zwevende installatie mogelijk zijn, waardoor kleine profielhoogten mogelijk zijn. Voor hoge hygiënische eisen, bijvoorbeeld in keukens en ziekenhuizen, heeft MIGUA overeenkomstige speciale profielen ontwikkeld.

Voor het scheiden van voegen of voor krimpvoegen met geringe beweging, staan onze ESF-profielen ter beschikking. Alle profielen zijn ontwikkeld voor een gemakkelijke en soepele roll-over. Als een absoluut soepele verplaatsbaarheid vereist is, bijvoorbeeld voor een hoogbouwmagazijn, zijn onze trillingsvrije traverseerbare profielen precies de juiste keuze voor u.

Voor alle profielen zijn gevormde delen, muurverbindingen en aansluitingen beschikbaar, zodat de geometrie van de voeg wordt weerspiegeld door het profiel. Met name voor bijgebouwen en uitbreidingen zijn profielcombinaties met verschillende inbouwhoogten beschikbaar, zodat de dilatatievoegprofielen op de best mogelijke manier aan de bestaande situatie kunnen worden aangepast.

Wenst u meer informatie of gedetailleerd advies? Ons bekwaam verkoopteam staat tot uw beschikking.


Wenst u meer informatie?
Ons team van deskundigen staat tot uw beschikking. Neem contact met ons op

Contact